Tijd voor nog eens een op-en-top mannenpost! Met dat het dan toch eindelijk een beetje goed weer is geworden voorbije week, heb ik toch de barbecue eens kunnen aansteken. Ik ben echt een bbq-fan: ik vind het ongelooflijk hoe zo’n simpel iets aan vlees echt meteen een heel andere smaak kan geven. Dat grillen en die kruiden, of misschien het feit dat je in openlucht eet of bakt, ik weet het niet. Heerlijk.

bbqIk heb een klassieke houtskoolbarbecue. Ik zou ook wel graag een op gas hebben, je weet wel, zo’n immens monster met een tray en zoiets dat de temperatuur en de druk aangeeft. Dan wordt bbq’en echt een kunst lijkt mij. Maar die op houtskool doet ook zijn werk. Ik gebruik altijd aanmaakblokjes. Dat zijn dingen die je koopt, aansteekt met een aansteker of een lucifer, en tussen de houtskool gooit. Die dingen geven dan het vuur door aan de houtskoolblokken. Handig en snel. Mijn vader gebruikte vroeger altijd zo’n gel, maar dat vind ik toch meer stress. Er is thuis niets mis gegaan, daar niet van, maar met die blokjes ben je gewoon geruster. Boeltje bij elkaar in de pot en wachten maar. Vanaf een half uurtje later kan je beginnen bbq’en, maar eigenlijk moet je’m om goed te zijn een uurtje of twee laten doen.

Waar is de tijd thuis, daar was zo’n gemetste barbecue, en dat was altijd een heel gedoe om die in gang te krijgen. Was ook echt reuzegroot, maar met 3 zonen viel er ook wel wat vlees te verorberen… Leuke tijden.