wintersport vakantie zwitserlandBen jij een fervent wintersporter en wil je ook in 2020 naar de Alpen?

Wanneer je fervent wintersporter bent dan begint het rond deze tijd te kriebelen. Maar wat kan er nog tijdens de corona crisis? Kun je wel op skivakantie en waar moet je rekening mee houden? Ben je, wanneer je een skivakantie boekt en deze wordt geannuleerd, je geld kwijt. Moet je wanneer je wel op skivakantie gaat bij terugkomst in quarantaine? Allemaal vragen waar je een antwoord op zoekt. Als je corona proof naar de Alpen wilt gaan voor een wintervakantie dan moet je vooraf weten wat de regels rondom COVID-19 zijn.

Wanneer je een reis wilt gaan maken in deze corona tijd dan dien je zeker rekening te houden met een aantal zaken die gelden in verband met de pandemie die is ontstaan door COVID-19. Je dient je ten alle tijden te houden aan de corona regels. Informeer voorafgaand aan je vertrek wat deze regels inhouden en of je misschien in quarantaine zou moeten in het land waar je naar toe gaat of wanneer je terugkeert naar België. Je kunt op deze website goede informatie vinden over zaken die met vakantie en COVID-19 te maken hebben. Hier kun je het beste voor vertrek, tijdens jouw reis en bij terugkeer nakijken wat op dat moment de regels zijn. Houd je aan de aanbevolen regels en gebruik je gezonde verstand. Je hebt allemaal je eigen verantwoording wanneer het gaat om corona.

Zo corona proof als mogelijk op wintersportvakantie

Je kunt door het maken van een goede reisplanning en door je te houden aan alle voorgeschreven regels wel degelijk corona proof op wintervakantie naar de Zwitserse Alpen. Het beste ga je dan met je eigen auto op wintersportvakantie. Zo blijf je in je eigen bubbel. Je staat niet met meerdere mensen op een vliegveld om in te checken. Ook hoef je géén mondkapje op in je eigen auto. Dat moet wel wanneer je met openbaar vervoer of met het vliegtuig reist. Wil je graag in de Alpen op wintersportvakantie kies dan voor een gebied met weinig toerisme zoals bijvoorbeeld Aosta in de Italiaanse Alpen of Zwitserland. Hier vind je zeker een goede verblijfplaats voor jou en degene met wie je gaat.

Check vooraf wat de regels omtrent corona zijn voor de plaats waar je naartoe wilt gaan. Zo ga je goed voorbereid naar die plaats toe. Kies dan ook voor een wintersportplaats waar openlucht skiliften worden gebruikt. Zo sta je niet met veel mensen opeengepakt in een skilift. Neem voor de zekerheid genoeg mondmaskers mee in je reiskoffer. Het kan zijn dat je in een skilift verplicht bent een mondkapje te dragen. Wanneer je op de berg bent hoef je die natuurlijk niet te dragen want dan ben je in de openlucht.

Ga naar een wintersportoord waar zo weinig mogelijk vakantiegangers uit andere landen komen

In veel wintersportplaatsen komen mensen uit andere landen. Vermijd wintersportplaatsen waar mensen uit de zogeheten oranje of rode gebieden komen. Boek een vakantie bij een Belgisch reisbureau of ga naar een plaats waar je vaker bent geweest. In het laatste geval weet je de weg en weet je ook waar de knelpunten voor wat betreft corona liggen. Wil jij of een van je medepassagiers skilessen volgen wees er dan op bedacht dat er niet meer als 10 personen in zo’n klas aanwezig mogen zijn. Je zult tijdens een skiles wel je mondmasker moeten dragen. Ga niet naar après-ski als deze al wordt gehouden. Wanneer je een wintersportvakantie boekt via een reisbureau kun je ook een corona proof reisverzekering afsluiten. Wordt dan, vanwege een nieuwe corona uitbraak, de vakantie afgezegd, dan ontvang je in elk geval (een deel) van je vakantiesom terug.