BreivikJa mannen, ik weet het, dat gaan hier al twee blogberichten worden die dienen om te klagen, maar er gebeurt ook zo verdomd veel in de wereld waar je je aan kan ergeren he? Vandaag was de slotdag op het proces van die geschifte Anders Breivik. Je zou denken dat die intussen toch wel tot inkeer zou zijn gekomen? Niets van dat. Het was nodig, voor het Noorse volk. Ergens voor de aanvang van het EK zag ik naar Vranckx, en daar ging het over racisme in Polen en Oekraïne. Daar kan je als anderskleurig medemens ook maar beter wegblijven zo blijkt, want daar zitten organisaties die je gewoon op straat zo de schedel zouden inslaan – ze zijn er zelfs voor aan’t oefenen.

Ik wil nu niet de held uithangen, maar is iedereen al vergeten wat er gebeurd is in 40 – 45? Pas op, het moet ook niet te gek worden, want van verhalen zoals dat van die Belkacem gaat mijn haar ook recht op mijn armen staan, en wat daar in Syrië gebeurt is pure waanzin (daar zitten ze nog in de Middeleeuwen denk ik), maar al dat racisme en die onverdraagzaamheid, dat kàn toch tot niets goed leiden?

Ik denk soms toch echt dat dat nog wel eens moet escaleren. Die Breivik was in zijn eentje en die heeft al een aanzienlijke hoeveelheid hulpeloze slachtoffers gemaakt. Wat moet dat zijn als zo’n groepering zich eens deftig organiseert? Het baart me zorgen, ik kan er niet aan doen.