Er is tegenwoordig een toestroom van ‘verlichte meesters van het universum’ die de spirituele sfeer doordringt. Guru’s en spirituele leraren duiken links en rechts op. Velen van hen lijken een gemakkelijke uitweg te bieden uit de leegte die veel mensen voelen dat ze in hun leven hebben en als gevolg daarvan verdienen deze goeroes en leraren een belachelijk grote hoeveelheid geld, ze verdienen zelfs sociale rangen die vergelijkbaar zijn met glamoureuze supersterren.

Grote hoeveelheden geld vragen

Daden spreken oneindig veel luider dan woorden. Iedereen kan prachtige en wonderbaarlijke dingen verkondigen, maar komen deze woorden overeen met hoe de persoon leeft en zich uit in zijn of haar dagelijkse leven? Misschien wel het grootste probleem dat ik heb ontdekt, is de kwestie van geld. Ik heb zelfbenoemde goeroes, spirituele leraren en welke andere titel ze ook mogen uitoefenen, ongelofelijk grote bedragen zien vragen voor informatie, kennis of zogenaamde hogere wijsheid, die voor iedereen beschikbaar is (door te kijken naar wijzen die redelijke bedragen vragen) om zichzelf te onderhouden of soms niets en ook naar binnen te zoeken naar de antwoorden via meditatie en andere zelfgeïnduceerde spirituele oefeningen (die je op openbaringen.com gratis kan vinden!), evenals verschillende gevallen van geldverduistering. Als je iemand €295 betaalt voor een spirituele ‘12-strengs DNA-activering ’(een twijfelachtige verklaring) of een mentorprogramma van €15.000 (ja, dit is een echte prijs), dan ben je waarschijnlijk bedrogen.

Zichzelf mooie titels geven

Nu we het toch over lege woorden hebben: als je naar een potentiële spirituele leraar kijkt voor begeleiding, let dan op of die persoon zulke prachtige titels verkondigt waarin ze zichzelf aanduiden als verlichte meesters, zelfgerealiseerde yogi’s of een heilige zijn (een van de ultieme grootheidswaanzin na het narcistische Christuscomplex). Een verlicht persoon heeft geen behoefte aan ego strelen. Degenen die de Ultieme / Absolute Realiteit hebben ervaren, scheppen niet voortdurend op over hoe ze verlichting hebben bereikt en zijn beter dan anderen. Ze zijn in feite vrij bescheiden (misschien soms te bescheiden, maar ze zijn het wel). Ze begrijpen dat het voor henzelf of hun leerlingen geen voordeel heeft om dergelijke verklaringen af ​​te leggen op basis van de realisaties die ze hebben gehad over de werkelijkheid. Het is niet nodig om een ​​hiërarchisch kader te creëren tussen docenten en studenten, aangezien we allemaal passagiers in dezelfde trein zijn, slechts een klein beetje van elkaar gescheiden doordat we soms in verschillende treinwagons zitten. We gaan uiteindelijk allemaal dezelfde richting op.

Onvermogen om kritiek te accepteren

Een ander teken van een oplichter in guru kledij is of de persoon in staat is om kritiek te accepteren of niet. Degenen die geen echte spirituele leraren zijn, zullen beledigd en defensief worden door kritiek op hen in plaats van naar binnen te kijken en in overweging te nemen wat die kritiek is (niemand is tenslotte perfect). Hoe durft een onverlichte sterveling hen te bekritiseren! Ik heb zelfs de trieste situatie gezien van rechtszaken die werden aangespannen door deze zogenaamde verlichte meesters tegen mensen die het ‘lef’ hadden om te wijzen op iets waarvan zij denken dat het onjuist, bedrieglijk, schadelijk is.

Teveel gefocust op het einddoel

Als je merkt dat een spirituele leraar of goeroe een bijna bizarre liefdesrelatie heeft met verlichting dit en verlichting dat, wees dan voorzichtig. Veel van deze verlichtingsgoeroes richten zich op de verlichting zelf in plaats van anderen daadwerkelijk te leren hoe ze die staat precies kunnen bereiken. Ze geven niet op de meest authentieke manieren les over alle babystapjes die leiden naar de verlichting van iemands bewustzijn. Zelfs de gerespecteerde Boeddha bereikte de verlichting niet van de ene op de andere dag. Tenzij een spirituele leraar je een realistische manier laat zien om verlichting te bereiken (zoals door middel van een bepaalde meditatie of bewustzijnsverruimende techniek), dan ben je beter af zonder hun hulp en houdt je ook je zuurverdiende geld in je zak.